Načrtovanje

Dobro načrtovanje okolice vpliva na uspešno izvedbo ureditve okolice. V sodelovanju z vami izberemo najbolj primerne rešitve, ki zadovoljijo vse vaše želje in potrebe. Izdelamo vam izris in načrt urejanja okolice z računalniškim programom.

Priprava terena

Pri izdelavi načrta si najprej pogledamo teren. Na podlagi terena, vaših želja, lokalnih značilnosti pripravimo načrt. Po uskladitvi želja najprej sledi priprava terena.
Pri pripravi terena moramo poskrbeti za ustrezen sloj drenaže na katero nato dodamo kvalitetno zemljo, ki jo je potrebno ustrezno obdelati in prilagoditi željnim rastlinam.
Zasaditev
Zasaditev mora potekati postopno oziroma prilagojeno glede na primeren čas sajenja posameznih vrst rastlin. Pri tem vam izdelamo shematski načrt zasaditve s pomočjo katerega boste lažje dosegli želeno podobo vaše okolice.

V kolikor se zasaditve izvajajo brez ustreznih znanj in izkušenj običajno prihaja do napak, ki se pokažejo naknadno in katerih sanacija lahko zahteva veliko stroškov in časa. Naj naštejemo nekaj najpogostejših:

 • drevesa in grmovnice posajene v neposredno bližino objekta
 • razgibana konfiguracija tal otežuje košnjo trate
 • nepravilno razvrščanje rastlin in s tem prekrivanje posameznih vrst
 • prevelika gostota posaditve glede na razpoložljiv prostor
 • neupoštevanje končne velikosti rastline, razgleda iz bivalnih prostorov
 • neusklajen čas cvetenja rastlin skozi celotno letno sezono

  Sem:

  Kontaktna oseba (obvezno):

  Telefon (obvezno):

  Elektronski naslov (obvezno):

  Zadeva:

  Sporočilo:

  Varnostna koda (obvezno):

  captcha

  Vpišite varnostno kodo: